De zwangerschapscursus die plaats vindt in Rosmalen en Berlicum is iets voor jou als je zwanger bent van je eerste kindje en je samen met je partner je bewust wil voorbereiden op de bevalling die past bij jou en waar jij je veilig voelt (in het ziekenhuis of thuis).

Het kan ook zijn dat je zwanger bent van je tweede of derde kindje en je deze bevalling juist anders wil doen. De zwangerschapscursus is iets voor jou als je in je eigen kracht wilt blijven en de regie wilt houden. Je bent op zoek naar de mogelijkheden en informatie waar jezelf allemaal over kan beslissen (informed consent).

 Check de agenda voor nieuwe data.

Tijdens drie avonden komt het volgende aan bod;

Je ontdekt wat jij en je partner belangrijk vinden rondom de bevalling en je wilt dit zo bewust mogelijk doen met als doel je kindje gezond ter wereld te brengen.

Welke keuzes jezelf kan maken rondom je bevalling (wel/geen pijnbestrijding, bevalhoudingen, informed consent en omgevingsfactoren in het ziekenhuis waar je zelf over kan beslissen).

De werking van oxytocine tijdens de bevalling.

Je oefent samen met je partner hoe je diep kan ontspannen en wat daar voor nodig is om in overgave te komen. Inclusief oefeningen voor thuis.

De drie fases van de bevalling aan de hand van de Birth Atlas.

Verschillende ademhalingstechnieken voor tijdens de bevalling.

 Uitleg en tips over de kraamtijd en wat je kan verwachten.

Hoe je jouw geboorteplan schrijft zodat je wensen op papier staan.

Iedere zwangerschap en ook iedere bevalling is anders. Na de zwangerschapscursus heb je genoeg vertrouwen in je bevalling om samen met je partner je kindje ter wereld te brengen, ook al weet je niet hoe de bevalling precies zal verlopen. Vertrouwen, overgave, kracht en zachtheid zijn de sleutelwoorden.

In de zwangerschapscursus geef ik les vanuit wederzijds vertrouwen. Ik ga er van uit dat jij en je eventuele partner er voor open staan om jouw bevalling op die manier vorm te geven die bij jou/jullie past. Het is jouw bevalling!

Praktisch

€ 100,- voor 3 bijeenkomsten met partner.

De eerstvolgende cursus is op vrijdagavond 23 oktober – 6 november en 20 november 2020 van 19.45 uur tot ca 21.00 uur bij Yoga Berlicum in Berlicum.

Zie ook tarieven en voorwaarden.

Inclusief reader met met alle informatie uit de cursus en veel toepasbare tips.

Inclusief voorbeeld van een geboorteplan voor thuisgeboorte, poliklinische ziekenhuisbevalling, medische ziekenhuisbevalling en keizersnede.

Wil je geen cursus van 3 avonden maar ben je wel geïnteresseerd in een persoonlijke sessie waar we dieper in kunnen gaan op jouw bevalling neem dan contact met op.

  Bevallen is vertrouwen op je eigen lichaam   

Door het regelmatige fijne contact met Betty kreeg ik mijn voorkeuren voor mijn bevalling en het beleven van mijn zwangerschap steeds helderder. Betty bleef mij steeds met nieuwe inzichten verrijken en dat heb ik als echt heel bijzonder en onvergetelijk ervaren. Thxxx

Linda