Zwangerschapsyoga is een wekelijks moment voor jezelf dat je helpt om te ontspannen in je zwangerschap en je voor te bereiden op de bevalling. De lessen worden gegeven in Rosmalen en Berlicum.

Iedere les bestaat uit:

  Yoga oefeningen.

  Ademhalingsoefeningen voor tijdens de zwangerschap en bevalling.

  Aandacht voor je veranderende lichaam.

  Bewust contact maken met je kind.

  Een onderwerp dat je helpt om je voor te bereiden op de bevalling (bv. de verschillende stadia van de bevalling, hoe om te gaan met sensaties in je lichaam als pijn).

  Een kopje thee drinken na afloop en verbinding met zwangere vrouwen.

Zwangerschapsyoga bestaat uit een lessenreeks van 10 lessen met thema’s als vertrouwen, kracht, rust en overgave.

In een les zwangerschapsyoga is er ook aandacht voor specifieke lichamelijke zwangerschapsklachten en wat je kan doen om deze te verlichten, bijvoorbeeld bij bandenpijn, pijn in de onderrug of het bekken, kramp,  vasthouden van vocht en obstipatie.

Praktisch

  Je hoeft geen yoga ervaring te hebben.

  Je kan vanaf 16 weken instromen en meedoen tot vlak voor de geboorte.

  Een proefles is gratis.

  Lessen vinden 2x per week plaats op dinsdagavond bij Yoga Berlicum en op donderdagavond bij Perron 3, Zaal 2 in Rosmalen.

Kosten

  € 67,50 voor een 5-rittenkaart (€ 13,50 per les, 3 maanden geldig)

  € 127 voor een 10-rittenkaart (€ 12,70 per les, 4 maanden geldig)

  Zie ook tarieven en de voorwaarden

 

Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de zwangerschapsyoga of cursus. Vraag dit zelf na bij je zorgverzekeraar.

Aandacht Ontspanning Contact

.

Betty ervaar ik als een liefdevolle vrouw die vanuit haar hart en persoonlijke aandacht mij bewust maakt van mijn lichaam, mijn gevoelens, mijn gedachten en gewaarwordingen. Door haar fijne begeleiding, stem en (ademhalings-) oefeningen heb ik geleerd om meer aandacht te hebben voor wat er in mij op dat moment is.

Linda

De yogalessen voelen als een fijn moment voor mezelf, mijn baby en de voorbereiding op de bevalling. Je lichaam blijft er soepel van en je geest wordt er rustig van. Ook geeft Betty fijne achtergrond info over de werking van je lichaam rondom de bevalling. Ze geeft tips en fijne ademhalingsoefeningen. En de thee na afloop is ook nog eens heerlijk!

Diliana